Bu yılın ilk toplantısında Kurti, Türkiye'nin Kosova büyükelçisini ağırladı ve O da Kurti’yi vize serbestisi nedeniyle tebrik etti

Resim
Başbakan Albin Kurti, çarşamba günü Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı'yı kabul etti.

Başbakanlık tarafından duyurulduğu üzere Kurti ile Türk büyükelçisi, 2023 yılı boyunca devam eden işbirliği ve iki ülke arasındaki 2024 yılı ortaklık planlarından bahsetti.

Basın açıklamasında, “2024 yılı için ortak kutlamaların ifade edilmesinin ardından Başbakan Kurti ve Büyükelçi Angılı’nın, 2023 yılı boyunca özellikle savunma, güvenlik ve ekonomi alanında sergilenen iş birliği üzerine düşüncelerini paylaştıkları ve devamında iki ülkenin yeni girilen 2024 yılına dair ortaklık plan ve hedeflerin konuşulduğu" belirtildi.

Büyükelçi Angılı'nın, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren vize serbestisi nedeniyle Başbakanı ve Kosova halkını tebrik ettiği biliniyor.

Açıklama şöyle devam ediyor: "Başbakan Kurti, tebrikleri için kendisine teşekkür etti ve Türkiye'nin Kosova Devletine ve halkına sürekli desteğinden ve Kosova-Türkiye ikili ilişkilerini daha da derinleştirme ve genişletme yönündeki istek ve iradesinden dolayı şükranlarını dile getirdi." 

Bu içerik 03.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.