BSP’nin hükümet kurma denemesi başarısızlıkla sonuçlandı

ResimBSP, GERB, DPS ve “Bılgarski Vızhod” partileri arasında Halk Meclisi’nde düzenlenen liderler toplantısında anlaşma sağlanamadı. “Prodaljavame Promyanata”, “Demokratik Bulgaristan” ve “Vazrajdane” partileri toplantıya katılmayı reddetti.

BSP Başkanı Kornelia Ninova, toplantının başında Toparlanma ve Sürdürülebilirlik Planı kapsamındaki yasalar, 2023 bütçesi, ülkenin Schengen'e kabulü ve yargı reformu olmak üzere, dört önemli konuya dikkat çekti.

GERB lideri Boyko Borisov, hükümetin kurulması için herhangi bir engel ve kırmızı çizginin bulunmadığını; ancak GERB'nin BSP yetkisini desteklememe kararının ihlal edilemeyeceğini vurguladı. Meslektaşlarıyla bu kararı değiştirme konusunda konuşacağına “çünkü bir sonraki seçimlerin sonuçları farklı olmayacak ve BSP değişti”. ifadesini kullanarak söz verdi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi DPS lideri Mustafa Karadayı, Parlamentodaki partiler arasında diyalog eksikliği nedeniyle ülkenin gereksiz bir erken seçime daha doğru ilerlediğine dikkat çekti.

Diğer taraftan “Bılgarski Vızhod” lideri Stefan Yanev, liderler toplantısını “önemli ancak gecikmiş” olarak nitelendirdi.

BSP'nin daveti üzerine parlamenter güçler arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından BSP lideri Kornelia Ninova, erken seçimin kaçınılmaz olduğuna işaret etti.

Bu içerik 20.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 110 kez okundu.