BSP hükümet kurma görevini Radev’e iade etti.

Toplantının başında Cumhurbaşkanı Radev, Cornelia Ninova'yı üçüncü dönem hükümet kurma müzakerelerine sorumlu yaklaşımından dolayı tebrik etti. Radev, "Ne yazık ki yeni seçimler ve yeni müzakereler bizi bekliyor. BSP'nin bu seçimlerde yeniden aktif bir katılımcı olacağına inanıyorum." dedi.

Resim

Cornelia Ninova'ya göre, BSP şu anda hem devlete hem de halka karşı akıl, diyalog ve sorumluluk için her türlü çabayı sarf etti. BSP lideri, "Böyle Bir Halk Var", "Demokratik Bulgaristan" ve "Ayağa Kalk BG! Geliyoruz!" partilerinden destek bulamadık, bu yüzden görevinizi yerine getiremeden iade ediyorum" dedi.

Şimdi devlet başkanı, Bulgaristan Millet Meclisi'nin ne zaman feshedileceğine ve parlamento seçimlerinin tarihinin ne olacağına karar vermeli. Ninova, Radev ile görüşmesinden sonra cumhurbaşkanının bu kararı MSK (Merkez Seçim Komisyonu) ile yapacağı görüşmeden sonra alacağını, yani komisyonun 2'si 1 arada seçimler düzenlemek için neler yapılabileceğinin görüşüleceğini söyledi.  Ninova ayrıca: "Her zaman iyi tutum sergiledik, diyaloğa açık ve mantıklı davrandık, ancak şu anda olanlar son derece sorumsuz." ifadelerini kullandı.

Ninova, "Her şey Bulgar halkına bağlı olacak. 45. ve 46. parlamentolarda ne olduğunu gördükten sonra, bir sonraki seçimler için Bulgar vatandaşlarının zihnindekine inanıyorum - özgürler, ancak kime oy vereceklerine makul bir şekilde karar veriyorlar."

Bu içerik 07.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 200 kez okundu.