BSP Başkanı Korneliya Ninova seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu. Seçimlerde neler bekleniyor

Resim

Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Başkanı Korneliya Ninova: “BSP kendisini her şeyden farklı kılıyor ve bugüne kadar izlenen politikalara alternatif oluyor.”

BSP Başkanı Korneliya Ninova basına verdiği demeçte; seçimlerin dürüstlüğü ile ilgili sorunlar, oy satın alma, işbirliği ile oylamaların örtbas edilmesi ve ihbarlar konusunda zamanında harekete geçilmemesi gibi konulara açıklık getirdi.

“Biz kendimizi meclisten, dokuz aylık Hükûmetten, şu anda yaptıklarından, karşılıklı suçlamalardan, muhalefet oyunlarından kesin olarak ayrı tutuyoruz. Aynı zamanda bu siyasetçiler seçimlerden sonra yeniden bir araya gelmek zorunda kalacaklar. Son zamanlarda yaşanılanlar siyasette ahlakın, tutarlılığın ve ilkelerin eksikliğini göstermektedir.”

BSP Başkanı Korneliya Ninova, kesin olarak BSP’nin kendisini her şeyden farklı kıldığını ve bugüne kadar izlenen politikalara alternatif olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanlığı’nda yaşanan gelişmelere dair BSP Başkanı Korneliya Ninova, sistemin içeriden çürüdüğünü ve bu şekilde adil seçimlerin yapılabileceğine yönelik güvenlerinin olmadığını açıkladı.

BSP Başkanı Korneliya Ninova açıklamasında “Değişime Devam” Partisi’nin tutumunu da değerlendirdi. BSP Başkanı Korneliya Ninova’ya göre, “Değişime Devam” Partisi seçim öncesi mücadele ettiği modeli sahiplendi ve meşrulaştırdı, restore edip Boyko Borisov’u yeniden iktidara getirdi ve böylece “Değişime Devam” Partisi siyaseten attığı adımlarla Bulgaristan toplumuna zarar vermiş oldu.

BSP Başkanı Kornelia Ninova, zamanında başka bir seçenek olarak partizan olmayan, programlı, uzman ve geçici bir hükûmet modelinin uygulanmış olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: https://www.standartnews.com/balgariya-politika/ninova-spodeli-golyama-tayna-kakvo-ochakva-na-izborite-557812.html (Erişim tarihi, 14.04.2024)

Bu içerik 14.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 4 kez okundu.