BSP (Bulgar Sosyalist Partisi) ile görüşme sonrası Asen Vasilev: Başbakan için alternatifleri tartışmadık

Resim

Asen Vasilev, BSP ve Değişime Devam Partisi arasındaki görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. “BSP ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede mevcut programı temel alarak uygulamaya karar verdik. Belirlediğimiz tek koşul, parlamentoda görev alanların yolsuzlukla mücadelede kararlı olduğundan emin olmak ve görüşmeler sırasında ‘Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu ve Yasadışı Yollardan Edinilmiş Mallara El Konulması’ yasasının kabul edilmesine ek olarak Sayın Raşkov’un Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’nun başına seçilmesidir. Başbakan için alternatifleri tartışmadık”
Vasilev’e göre, BSP’nin diğer tüm ortaklarla görüşmeleri devam edecek.
Vasilev, başbakan olarak herhangi bir ismi belirtmediklerini ve Bakanlar Kurulu’nun herhangi bir görevini, yapısını, birleşimini görüşmediklerini, öncelikli olarak yolsuzluğa karşı çalışan bir parlamento çoğunluğunun olduğunun görülmesi gerektiğini belirtti.
Vasilev’e göre, ‘Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu ve Yasadışı Yollardan Edinilmiş Mallara El Konulması’ yasasının kabul edilmesi için çoğunluğun nasıl toplanacağı meselesi mevcut Hükûmeti ilgilendirmektedir. Vasilev son olarak, başbakan adayının isminin Değişime Devam Partisi’nin Yürütme ve Ulusal Konseyi ile görüşüleceğini açıkladı.

 

 

Bu içerik 19.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 124 kez okundu.