Brüksel Diyaloğu üçlü görüşme yapılmadan sona erdi

Resim

Kosova Hükümeti, Avrupa Entegrasyonu Kalkınma ve Diyalogdan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Besnik Bislimi’nin dün Avrupa Birliği’nin Kosova-Sırbistan Diyalogu Özel Temsilcisi Miroslav Lajçak ile gerçekleştirmiş olduğu ikili görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Hükümet tarafından yapılan açıklamalara göre görüşmelerde, Kosova'daki savaş sırasında kayıp kişiler konusunun bir an önce çözüme kavuşmasının yanı sıra  enerji ve araç plakaları ile ilgili meseleler de olduğu ifade edildi.
Brüksel'de dün Kosova ve Sırbistan temsilcileri, Avrupa Birliği Kosova-Sırbistan Diyaloğu Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ancak Kosova, Sırbistan ve Avrupa Birliği arasında üçlü bir görüşmenin yapılacağı haberi önceden duyurulmuş olmasına rağmen bu görüşme gerçekleştirilmedi.
Sırp temsilci Petar Petkoviç dünkü müzakerelerin kolay olmadığını ve ana konunun çoğunluklu Sırp Belediyeler Birliği’nin kurulması olduğunu ifade etti.
Üçlü görüşme hakkında da konuşan Sırp temsilci Petkoviç, Kosova Heyeti Başkanı Besnik Bislimi'nin Sırp tarafıyla görüşmeyi reddettiğini aktarmıştı.

Kaynak: https://telegrafi.com/bislimi-tregon-se-cfare-biseduani-lajcakun-ne-bruksel/ (Erişim tarihi, 23.02.2022)

 

Bu içerik 23.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 81 kez okundu.