Brüksel'deki Zirvede Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Entegrasyonu Engelleyen Başbakan Tarafından Tebrik Edildi

Resim

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama bugün, Arnavutluk'un Avrupa Birliği üyelik müzakereleri kapsamındaki “tarama” sürecinde çalışan müzakereci ekibini tebrik etti. Başbakan Rama, ulusal müzakere ekibinin yaptığı çalışmanın büyük ve başarılı olduğunu vurgulayarak, bu sayede Arnavutluk’un uluslararası toplum gözündeki imajının olumlu yönde değiştiğini belirtti.

“Başlangıçta endişelenmiştim. Müzakerelerin başlangıcı zorlu bir sınavdır. Ancak Arnavut yönetiminin bu süreci başarıyla yönettiğini görmek beni gerçekten sevindirdi. Yapılan başarılı çalışma, Arnavutluk devletinin tüm mekanizmasını koruyan ve sürekli geliştiren bir yönetim ve çalışanların sessiz bir zaferidir.”

Başbakan, aynı zamanda, Arnavut ekibinin mükemmel çalışması nedeniyle kendisini tebrik eden bir başbakanın varlığından da bahsetti. “Bir başbakan yaklaştı ve şunları söyledi: 'Tebrikler, gerçekten tebrikler. Brüksel’den Arnavut takımının olağanüstü bir performans sergilediğini duyduk. Arnavutluk adına sizi içtenlikle kutlarım.”

Rama, hangi başbakandan bahsedildiği konusunda bir açıklama yapmazken, Hollanda Başbakanı ve Kyriakos Mitsotakis’in “Beleri” davası nedeniyle ülkenin entegrasyonunu engellediği yönündeki spekülasyonları doğrulamadı. Ancak Arnavutluk Başbakanı, Arnavut ekibinin AB’ye doğru emin adımlarla ilerleyeceği konusundaki güvencesini vurguladı.

Kaynak: https://telegrafi.com/samiti-ne-bruksel-rama-thote-se-u-pergezua-nga-nje-kryeminister-qe-tentoi-ta-pengonte-integrimin-e-shqiperise/ (Erişim tarihi, 18.12.2023).
Bu içerik 18.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.