Brüksel’de Panayotopoulos ile Parly arasında yeni görüşme- İlk silahlı Rafale uçakları Yunanistan’a ne zaman geliyor?

Yunan Deniz Kuvvetleri tarafından Belharra fırkateynlerinin temini ile ilgili müzakere süreci konusundaki gelişmeler ve Doğu Akdeniz’deki güvenlik durumu Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayotopoulos ile Fransız mevkidaşı Florence Parly tarafından 15 Kasım tarihinde ele alınacak. Görüşmede Rafale savaş uçaklarının teslimine ilişkin zaman çizelgesinin de görüşülmesi söz konusu.

Resim

Halen Bordeaux yakınlarındaki Merikian üssünde eğitimleri devam eden üçüncü grup Yunan pilotlarının eğitim sürecinin yıl sonunda tamamlanması söz konusu.  Alınan bilgilere göre eğitimlerin sonunda pilotlar ilk parti altı adet Rafale uçağıyla birlikte Yunanistan’a dönecek.  Savaş uçakları Ocak ayı başlarında silahlarıyla birlikte Tanagra Hava Üssü’ne ulaşacaklar. Diğer taraftan Belharra fırkateynlerinin donanmaya katılımı için hazırlıklara başlanmış durumda. Deniz Kuvvetleri, personel eğitim alanlarını ve gemilerin destek teçhizatının  kabul sahalarını hazırlamaya başladı.

Savunma Bakanı, 16 Kasım tarihinde ise Avrupa Savunma Ajansı’nın (EDA) toplantısına ve Aralık ayında yapılacak Avrupa Konseyi toplantısı hazırlıklarının yapılacağı AB Savunma Bakanları buluşmasına katılacak.

Bu içerik 15.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 82 kez okundu.