Brdo-Brijuni Sürecinin liderleri Batı Balkanlara vize rejiminin kaldırılması çağrısında bulundu

Resim

Slovenya'nın Kranj şehrinde düzenlenen zirve toplantısına Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Šefik Džaferović, Željko Komšić ve Milorad Dodik, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Đukanović, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj ve Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski katıldı.
Katılımcılar, Brdo-Brijuni Süreci’nin organizasyonu ve bu diyaloğu sürdürmek yönündeki azmi için Başkan Pahor’a ve bu sürecin eş Başkanı Milanović’e teşekkür ettiler.
Toplantıda Avrupa entegrasyonuna vurgu yapılarak bölgedeki ve Avrupa’daki mevcut genel durum tartışıldı. Katılımcılar, 2022’nin sonuna kadar Bosna Hersek’e aday ülke statüsü verilmesi ve diğer katılımcı ülkelerin müzakere süreçlerinin hızlandırılması çağrısında bulundular. Ayrıca bölge ülkelerinin ekonomik ve enerji krizinin sonuçlarını hafifletmek için Avrupa Birliği’nden çözüm önerilerine ihtiyaç duyduklarını söylediler.
Brdo-Brijuni Süreci’nin liderleri son olarak da 2022’nin sonuna kadar Batı Balkanlara vize rejiminin kaldırılması yönelik çağrıda bulundular.

Bu içerik 12.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 121 kez okundu.