Boyko Raşkov: İçişleri Bakanlığı’nın Bata Köyü’nün tutuklu muhtarından özür dilemesi için bir neden görmüyorum.

İçişleri Bakanı Boyko Raşkov, İçişleri Bakanlığı’nın 11 Temmuz seçimlerine yönelik çalışmalarda elde ettiği sonuçlar ve Bata Köyü muhtarının tutuklanmasına ilişkin bilgilendirme yaptı. Raşkov, seçim öncesinde oyların satın alınması hakkında açıklamalarda bulundu ve şu ifadeleri kullandı:
“4 Nisan’dan önce o zamanki İçişleri Bakanlığı’nın lideri bu ve benzeri ithamlara aldırış etmedi. Bu tür ithamlarla ilgili genel olarak parmağını bile kıpırdatmadı. Ülkemizde gerçek oy sonuçları parlamento salonundadır. Özellikle 4 Nisan’dan önce oy satın alanlar tarafından sevilmediğimizi biliyoruz. Hasköy bölgesinde 28.000 hazırlanmış seçmen listesine ulaştık. Daha önce hiç bu kadar ödeme yapılan ve oy vermeye hazırlanan kişi listelerine ulaşılmamıştı.”
Raşkov, Pomorie Belediyesi Bata köyü muhtarının tutuklanmasıyla ilgili olarak da:
“Aleyhinde iki dava açıldı. Bunlardan biri Bulgaristan Savcılığı tarafından belirlenmiştir. Bu yüzden de İçişleri Bakanlığı yetkililerinin ondan özür dilemesi için bir neden görmüyorum. Seçimler için para verdiği kişiler sorgulanmaktadır. GERB liderinin geçen gün orada olduğu ve sert konuştuğu gerçeği göz önüne alındığında hangi partiye oy vermeleri için yönlendirdiğini zannediyorum tahmin edebiliyorsunuzdur.” dedi.
GERB tarafından göreve getirilen ve beş dönemdir Bata Köyü muhtarı olan Georgi Georgiev oy üzerinden kazanç sağlamaktan gözaltına alınmıştı.

Kaynak: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bojko-rashkov-ne-vizhdam-osnovanie-mvr-da-se-izviniava-na-arestuvaniia-kmet-na-s.-bata-2278627  (Erişim tarihi, 29.07.2021)

 

Bu içerik 28.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 100 kez okundu.