Boyko Borisov: Hoşgörülü bir şekilde suskunluklarını korudukları için DD-DB oluşumuna teşekkür ederim

Müzakereler Mariya Gabriel başkanlığındaki GERB ekibi tarafından yürütülüyor. Gabriel hazır olduğunda ve her şey üzerinde anlaşmaya varıldığında ya da varılmadığında ortaya çıkacak ve şöyle diyecek: Hoşgörülü bir şekilde suskunluklarını korudukları için DD-DB, oluşumuna teşekkür ediyorum.

GERB lideri Boyko Borisov Parlamentoda gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:
“Bir Hükümet kurma müzakere süreci her iki tarafın da taviz vermesini gerekli kılmakta. Son kararı vermesi gereken Mariya Gabriel’in kendisidir, nihayetinde bu insanlarla çalışacak olan odur.”

“Ülkenin altını üstüne getirmemeliyiz. Hukukun üstünlüğü ile yönetilen bütün ülkelerde seçimler yapılır ve sorumluluk alınır. Düzenleyici kurumların devletleri yoktur, savcıların devletleri yoktur, yargı kurullarının devletleri yoktur. Bunlar, bir hükümetin seçilmesinden sonra ikinci, üçüncü, dördüncü konulardır. Siyasi sorumluluk siyasi partiler tarafından alınır.”
“Bugün çok iyimserim, çünkü Bakanlar Kurulu gündeminde Ukrayna için yün eldivenlerle ilgili bir madde yer alıyor. Savunma Bakanı Tagarev onları yaz için gönderecek - umarım ağustosa kadar. Belki de temmuz ayı için.” Borisov sözlerini alaylı bir şekilde bu sözlerle tamamladı.

Kaynak: https://novini.bg/bylgariya/politika/834258  (Erişim tarihi, 13.03.2024)
Bu içerik 13.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 45 kez okundu.