Bosna-Hesrsek bizim en önemli komşularımızdan biridir ve ulaşım konusunda önceliğimizdir

Bosna-Hersek İletişim ve Ulaştırma Bakanı Edin Forto, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Goran Vesić ile Saraybosna’da bir araya geldi.
Bakan Forto, Bosna Hersek’in bölgesel bağlantılara odaklanması gerektiğini vurgulayarak, ulaşım altyapısının ortak bir hedef ve AB’ye yakınlaşma aracı olduğunu belirtti.
“Bölgesel ulaşımı tesis etmek bir hedef olmalıdır. Bu, ulaşım topluluğu aracılığıyla AB'nin bir projesidir ve bizim de eşit katılım sağladığımız bir projedir. Bazı projeler gözle görülür durumdadır ve Sırbistan Hükümeti ile birlikte en az iki projede hibe için AB’ye başvuracağız. Bu projelerden biri Banja Luka - Doboj - Tuzla ve Zvornik üzerinden Sırbistan’a uzanan demiryolu hattı, aynı zamanda Bosna Hersek ve Sırbistan’ı birbirine bağlayan köprülerin yeniden inşasıdır."
Bakan Vesić, gösterdiği misafirperverlikten dolayı meslektaşı Forto'ya teşekkür etti. İki ülke hükümetinin bölgeyi ulaşım ağlarıyla birleştirmeyi hedeflediklerini belirtti ve Bosna Hersek'e somut projeler hakkında görüşmek için geldiklerini söyledi.
“Biz, Sırbistan'da 400 kilometreden fazla hızlı ulaşım yolu ve otoyol, 200 kilometreden fazla da demiryolu inşa ediyoruz, hedefimiz tüm komşularımızla bağlantı kurmaktır. Tabii ki, Bosna-Hersek bizim en önemli komşularımızdan biridir ve ulaşım konusunda önceliğimizdir. Belgrad ve Saraybosna'nın bir otobanla birleşme zamanı geldi. Yılsonuna kadar Bosna Hersek’i Sırbistan’a bağlayacak başka bir otoyolu tamamlayacağız” dedi.

Bu içerik 12.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 31 kez okundu.