Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Schmidt ve Bakanlar Kurulu Başkanı Krišto, Anayasa ve Seçim Yasası’nda yapılması planlanan değişiklikleri görüştüler

Resim

Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Borjana Krišto ve Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, bugün telefon üzerinden ülkedeki mevcut siyasi durum hakkında görüştüler.
Yüksek Temsilci, Bakanlar Kurulu’nun yeni seçilen başkanı Krišto’yu tebrik etti ve gelecekteki çalışmaları için kendisine bol şans diledi.
Görüşmede, Bosna-Hersek’in önünde duran ve atılması gereken adımlar, siyasi koşulların istikrara kavuşturulması ve Bosna-Hersek’te her düzeydeki yürütme ve yasama gücünün hızla kurulmasının önemi üzerine duruldu. Ayrıca, tüm yerel faktörlerin özverili çalışmaları ve uluslararası toplumun desteğiyle ülkenin kurumlarının işlevselliğinin güçlendirilmesinin gerekliliği vurgulandı.
Başkan Krišto, 2022-2026 dönemi için Bosna-Hersek Devleti düzeyinde yürütme ve yasama erklerindeki yönergeler ve ilkeler doğrultusunda gerçekleşmesi muhtemel güçlü ve istikrarlı bir Bosna-Hersek inşa edecek olan net hedeflerin benimsendiğini belirtti.
Öncelikli hedefler arasında, ülkedeki kurucu ve diğer milletlerin Bosna-Hersek’teki tüm halkların eşitliği üzerine duran Avrupa-Atlantik yolunun hızlandırılması yer alıyor. İkili, Anayasa’da yapılması düşünülen sınırlı değişikliklerin yanı sıra Bosna-Hersek Seçim Yasası’nda yapılacak değişiklikleri de ele aldı. Krišto, Bosna-Hersek’in önümüzdeki yıl içerisinde kilit konumda olan kriterleri ve öncelikleri yerine getirebileceğini ve Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini başlatabileceğine dair umut ve beklentilerini dile getirdi.
Yüksek Temsilci Schmidt planlanan adımların yanı sıra ülkedeki siyasi istikrar, birlik ve barışın sağlanmasına katkıda bulunacak, önceden kararlaştırılmış hedeflere ulaşılmasını memnuniyetle karşılayacağını belirtti.

 

Bu içerik 30.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 41 kez okundu.