Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Schmidt, ülkenin Merkez Seçim Komisyonu’nu ziyaret etti: Seçim materyalleri üzerinde polis denetiminin önemi vurgulandı

ResimBirleşmiş Milletlerin Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt ve çalışma ekibi göreve geldikten sonra ilk kez Bosna-Hersek Merkez Seçim Komisyonu’nu ziyaret etti ve burada Komisyon Başkanı ve üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmede, 2 Ekim 2022 Pazar günü yapılması planlanan Bosna-Hersek Genel Seçimlerinin organizasyonu ve uygulanması ele alındı.

Bosna-Hersek Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Dr. Suad Arnautović, Yüksek Temsilci Schmidt’e Merkez Seçim Komisyonu’nun ülkedeki seçim sürecinde karşılaştığı veya karşılaşabileceği zorluklar hakkında bilgi verdi.

Bazı siyasi oluşumlar tarafından yeterli sayıda öneri sunulmaması nedeniyle oy verme kurullarının üyeler ve temsilcilerle doldurulmasının zorluğu özellikle vurgulandı.

Dr. Arnautović ikinci bir hususa da dikkat çekti ve 1-2 Ekim gecesi hassas seçim materyallerinin polis tarafından gözetlenmesine dair yüksek temsilciden destek istedi.

Seçimlerin Uygulanmasına Dair Yönetmelik’in 16. maddesinin 4. fıkrasına göre, sandıkların açılmasından bir gece önce oylama malzemeleri sandık mahallindeki kilitli odalarda muhafaza edilir. Polis, sandıkların bulunduğu yerlerde sandıkların açılmasından bir gece önce oylama malzemelerini güvence altına alır.

Yüksek Temsilci Christian Schmidt, Merkez Seçim Komisyonu Başkanı ve üyelerine sundukları bilgiler için teşekkür etti ve tüm seçim faaliyetlerini izleyeceğini ve yetkileri doğrultusunda da reaksiyon göstereceğini söyledi.

Bu içerik 26.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.