Bosna Hersek ve Azerbaycan Stratejik İşbirliği Ortak Bildirgesi imzaladı

Resim
Bosna Hersek’e ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün başkent Saraybosna’da Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı ve Sırp üyesi Željka Cvijanović, Konseyin Hırvat üyesi Željko Komšić ve Boşnak üyesi Denis Bećirević tarafından resmi törenle karşılandı.

Görüşmenin ardından Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Željka Cvijanović ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, iki ülke arasında Stratejik İşbirliği Ortak Bildirgesi’ni imzaladı.
Cvijanović bildirgeyi imzaladıktan sonra şunları söyledi: “Stratejik ortaklık kurmaya karar verdik ve bu yönde birlikte hareket edeceğimizden şüphem yok. Bu bildirge bizim daha iyi bir siyasi anlayışa sahip olmamızı, daha iyi siyasi istişarelerde bulunmamızı sağlayacak ve şirket ile kurumlarımızı birbirine bağlayarak daha iyi bir ekonomik iş birliği yapmamıza yardımcı olacaktır. Böylelikle daha iyi ekonomik faydalar elde etmek ve elbette tüm dünyanın menfaatine olacak ileri seviyede bir güvenlik işbirliği kurmak için bize zemin oluşturacaktır.”
Aliyev de “Azerbaycan ile Bosna Hersek arasındaki ilişkileri iyileştirdik ve işbirliği olanaklarını değerlendirdik” diye konuştu. Konuşmasının devamında “İlişkilerimizin gelişerek devam edeceği konusunda ortak görüşe sahibiz. İyi siyasi istişarelerde bulunduk, yıllardır uluslararası kuruluşlar aracılığıyla işbirliğimizi yükseltip yeni bir seviyeye getiren çok sayıda toplantımız oldu. Birbirimizi destekliyoruz.” dedi.

Bu içerik 13.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.