Bosna Hersek’ten yapılan ihracat on yılda beş milyar konvertibl Bosna Hersek Markı (KM) arttı

Resim
Bosna Hersek Dış Ticaret Odası Başkanı Ahmet Egrlić, Bosna Hersek’in toplam ihracatının %72'sinden fazlasını oluşturan Avro Bölgesi'ndeki krizin ardından büyük bir talebin ortaya çıktığını ve son zamanlarda Bosna Hersek’in, Avrupa Birliği pazarından geçmiş dönemlere göre daha büyük bir pay aldığını vurguladı.
Diğer birçok ülke gibi hala pandeminin sonuçlarıyla karşı karşıya olmasına rağmen 2021 yılında Bosna Hersek’te, ihracat bağlamında önceki yıllara göre önemli bir artış gözlemlendi. Bosna Hersek İstatistik Kurumu'na göre, Ocak-Kasım 2021 döneminde Bosna Hersek, geçen yılın aynı dönemine göre %34,8 daha fazla, yaklaşık 12,9 milyar konvertibl mark (KM: Bosna Hersek Para Birimi) değerinde ihracat gerçekleştirdi.
Bosna Hersek İstatistik Kurumu’nun verileri incelendiğinde son on yılda, Bosna Hersek ihracatında istikrarlı bir artış dikkat çekiyor. Verilere göre, Bosna Hersek’ten yapılan ihracat on yılda beş milyar KM arttı.
Ahmet Egrlić: "Toplam ihracatın yaklaşık %40'ı metal sektöründen geliyor. Aynı zamanda metal sektörü bizim için en umut verici sektör. Ancak yine de gelecek vaat eden diğer sektörleri de ihmal etmemek gerekir. Örneğin ahşap sektörü, daha iyi sonuçlar aldığımız mobilya üretimi, ardından tekstil, deri, ayakkabı gibi sektörler. Üretimin artması için uygun ortam yaratmak, ekonomiye yönelmek, Bosna Hersek'in dünyadaki imajını daha da iyi kılmak bizim için çok önemli." dedi. Ayrıca Egrlić, 2022'nin ihracatı daha da artırmak ve böylece iç ekonomiyi daha da güçlendirmek için reformların uygulanması açısından önemli bir yıl olmasını beklediğini kaydetti.”

Bu içerik 01.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 182 kez okundu.