Bosna Hersek'ten Türkiye'ye çok sayıda destek mesajı

Türkiye’nin güney bölgelerinde meydana gelen depremlerin ardından Bosna Hersek’ten birçok yetkili Türk halkına destek ve taziye mesajlarını ilettiler.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Denis Becirović, "Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'ni vuran büyük depremlerde can kayıpları ile ilgili haberleri büyük bir üzüntü ile almış bulunuyorum. Size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Kalbimiz ve düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden ailelerle birlikte” dedi.
Resim
Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković, yıkıcı deprem nedeniyle Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, Bosna Hersek'in yapabileceği her türlü yardımı teklif etti. Konaković, "Depremin yol açtığı can kaybı ve yıkım için Türkiye'ye en derin taziyelerimi sunuyorum. Türk halkının yanındayız ve elimizden gelen her türlü yardımı sunuyoruz" dedi. Bosna Hersek Parlamenter Meclisi Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Zvizdić ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'a taziye mesajı gönderdi. Zvizdić; "Ülkenizde meydana gelen ve yüzlerce vatandaşınızın hayatını kaybettiği korkunç facianın haberini büyük bir üzüntü ile aldım. Size en içten taziyelerimi gönderiyorum” dedi.
Bosna-Hersek'teki Hırvatistan Ulusal Meclisi ve HDZ BH Başkanı Dragan Čović, Türk halkına başsağlığı diledi ve destek mesajları gönderdi.

Bu içerik 06.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 38 kez okundu.