Bosna-Hersek’teki sekiz parti, ülkenin her idari düzeyinde meclis çoğunluğunun oluşturulmasına ilişkin ortak metin üzerinde anlaştılar

Bosna-Hersek’te her idari düzeyde parlamenter çoğunlukların oluşturulmasına ilişkin Bosna-Hersek Sosyal Demokrat Partisi, Halk ve Adalet, Bizim Partimiz, Halkın Avrupa İttifakı, Fuad Kasumović liderliğindeki Bosna-Hersek Girişimi, Demokratik Eylem Hareketi, Yeni Nesiller İçin ve Bosna-Hersek İçin Partileri bugün ortak metnin genel taslağı üzerinde anlaştılar.

Bosna-Hersek’te her düzeyde parlamento çoğunluklarının oluşturulmasına ilişkin anlaşma metnine partilerin yetkili organları tarafından onay verildi ve yukarıda ismi geçen partilerin başkanları 3 Kasım tarihinde imza attı.

Resim
Halkın Avrupa İttifakı (NES) ve Bosna-Hersek İçin (SBiH) partilerinin önünde ittifak içerisinde hareket eden bir grup adına Nermin Ograšević imzayı attı ve SBiH’nin önümüzdeki günlerde parti organları ile anlaşmayı teyit etmesi gerekiyor. Ayrıca Yeni Nesiller İçin Partisi yetkililerinin de bunu teyit etmesi bekleniyor.

Demokratik Cephe partisi de bu ittifakın bir parçası olması için davet ediliyor.

Anlaşma, diğer bazı hususların yanı sıra potansiyel başka siyasi ortaklarla birlikte tüm idari kademedeki müzakerelerde ortak bir performans sergilemeyi öngörüyor.

Bu anlaşma ile imza sahipleri ortak program belgesi ile yürütme gücünün her düzeydeki faaliyetlerine ilişkin açık ilke, önlem ve yönergelerle bir an önce uyumlu hale getirilmesini de taahhüt etmiş bulunuyorlar.

Bu içerik 03.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 50 kez okundu.