Bosna Hersek’teki seçimler fiyaskodur, utançtır, HDZ Partisi ile Hırvat halkı aynı şey değildir

ResimHırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, katıldığı 14. Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı sonrasında basına açıklama yaptı, Bosna Hersek’teki seçimlerle ilgili olarak da şunları söyledi:

Bu bir fiyaskodur, utançtır; Hırvat pasifliği ve pejmürdeliği abidesidir. Bosna Hersek HDZ Partisi ile Hırvat halkı aynı şeyler değildir. Željko Komšić yeniden seçildi, ben bir buçuk yıldır bu konuyu duyurmaya çalıştım. Sonunda başardınız, Hırvatları marjinalleştirme planları olduklarını görüyorsunuz, Anayasa Mahkemesi kararı, Ljubić kararı ısrarla uygulanmıyor.

Milanović, daha sonra bu konunun Hırvat dış politikası için bir felaket olduğuna dikkat çekti ve önümüzdeki dört yıl içinde Zagreb’in ya kurucu bir ulus olarak Hırvatların haklarını savunacağını ya da orada hiç Hırvat kalmayacağını belirtti.

Ardından Željko Komšić’i kastederek Hırvatların yaşadığı yerlere gelmemesi gerektiği konusunda onu uyardı. Ayrıca Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin yeni Boşnak üyesi Denis Bećirović’i ve Sırp üyesi Željka Cvijanović’i tebrik etti.

Bu içerik 04.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 210 kez okundu.