Bosna Hersek’te şiddetli yağışlar sele neden oldu

ResimBosna Hersek Federasyonu Sivil Koruma Dairesinden yapılan açıklamaya göre, Bosna Hersek’in kuzeybatı kesiminde etkili olan şiddetli yağışlar çok sayıda nehrin taşmasına sebep oldu ve birçok yerde toprak kaymaları ve sel baskınları nedeniyle yollar trafiğe kapatıldı.
Bihać, Bosanska Krupa, Cazin, Kulen Vakuf, Ključ ve Sanski Most’ta, Una Nehri de dâhil olmak üzere tüm nehirler taştı. Yetkililer en kötü durumun Kulen Vakuf ve Sanski Most kasabalarında yaşandığını, bazı ev ve iş yerlerini su bastığını ve diğer bölgelerde ise yolların ve tarım arazilerinin su altında kaldığını bildirdi.
Bosanska Krupa ile Bosanska Otoka ve Bosanska Kostajnica ile Bosanska Dubica arasındaki ana yolda meydana gelen heyelan trafikte ulaşımı zorlaştırdı, bu nedenle trafik tek şeride düştü. Bosna-Hersek Federasyonu Federal Meteoroloji Enstitüsü, Hersek bölgesinde beklenen kuvvetli yağış ve rüzgâr nedeniyle hava durumunda turuncu alarma geçildiği konusunda uyardı.
Şimdiye kadar kurtarma ekiplerinden yardım isteyen kimse olmadı. Ancak yağmurun bu hafta boyunca yağmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Bu içerik 11.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 54 kez okundu.