Bosna Hersek’te seçimden 115 gün sonra yeni hükümet kuruldu

Resim2 Ekim 2022’de Bosna Hersek’te yapılan genel seçimlerden tam 115 gün sonra hükümet kuruldu. Bosna Hersek Temsilciler Meclisi’nde yapılan güven oylamasında Borjana Kristo önderliğindeki yeni bakanlar kurulu 23 milletvekilinin desteğini alırken, 19 milletvekili ise karşı oy kullandı.

Hükümet, Sırp partisi Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği (SNSD), Hırvat partisi Hırvat Demokrat Birliği (HDZ) ve Sosyal Demokrat Parti (SDP) öncülüğünde oluşturulan ittifak çatısı altında toplanan partiler tarafından kuruldu.

Yeni hükümeti oluşturan bakanların isimleri ve partileri şöyle:
Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo (HDZ), Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic (Halk ve Adalet Partisi-NİP), Adalet Bakanı Davor Bunoza (HDZ), Sivil İşler Bakanı Dubrovka Bosnjak (HDZ), Komünikasyon ve Ulaşım Bakanı Edin Forto (NİP), Savunma Bakanı Zukan Helez (SDP), Maliye ve Hazine Bakanı Zoran Tegeltija (SNSD), Güvenlik Bakanı Nenad Nesic (SNSD), Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Stasa Kosarac (SNSD), İnsan Hakları ve Göçmenler Bakanı Sevlid Hurtic (Devlet Hareketi).

Öte yandan, Savunma Bakanı Helez ile Maliye ve Hazine Bakanı Tegeltija’nın aynı zamanda Bakanlar Konseyi başkan yardımcıları olarak da görev yapacakları belirtildi. Güven oylamasının ardından yeni bakanlar için mecliste yemin töreni düzenlendi.

Bu içerik 25.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 73 kez okundu.