Bosna-Hersek’te muhalefet, savaştan sonraki en önemli anlardan biri olduğunu iddia ederek Bećirović’i Cumhurbaşkanı adayı olarak resmen tanıttı

Resim
Bugünkü tanıtımda yedi Boşnak muhalefet partisi Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak adaylığı için ortak aday olarak Denis Bećirović’i resmî olarak tanıttı.

SDP (Bosna-Hersek Sosyal Demokrat Partisi) Genel Başkanı Nermin Nikšić, tanıtımın başlangıcında önemli bir sürecin üzerinde ciddi bir şekilde çalışarak bugün bunu tamamladıklarını söyledi.

Nikšić, “Bosna-Hersek’in diplomatik-konsolosluk ağı olmadan bu süreçte yer aldığını kendi gözlerinizle gördünüz. Biz en yetkin adayların o makama atanmasını istiyoruz.” dedi.

Desteğin sadece mevcut partilerle sınırlı olmayacağına, Bećirović’i destekleyecek başka ek partilerin de olacağına dikkat çekti.

Nikšić, “Bećirović, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak için ikinci kez kazanması gereken bir adam. Bu tür bir destekle bir sonraki seçimlerde tüm yurttaşların temsilcisi olarak Cumhurbaşkanlığı üyeliğini elde edeceğimize eminim.” dedi.

SBB (Bosna-Hersek’in Daha iyi Bir Geleceği için Birlik) Partisi Başkanı Fahrudin Radončić de toplantıda bir konuşma yaptı.

“Bugün Bosna-Hersek’e yönelik büyük saldırının sona ermesinden sonra biz, hiçbir acıya yer vermeden belki de en önemli ana iştirak ediyoruz. İlk kez bölünmez bir devlet için savaşacak birleşik bir muhalefete sahibiz” diyen Radončić, bu partilerin bir araya gelmesinin “beton gücünde” olduğunu da sözlerine ekledi.

Bećirović’in deneyimli, istikrarlı ve görevinin bilincinde olan bir politikacı ve bu konularda da kendinden emin olduğuna inanıyoruz.

Narod i pravda (Halk ve Adalet) Partisi Başkanı Elmedin Konaković, her ne kadar daha başka girişimleri olsa da şuan muhalefetin toplanmasının büyük saldırıdan sonra görülmemiş bir emsal olduğunu belirtti.

Konaković, “Kendi menfaatlerimizi veya partilerimizi düşünseydik bugün muhtemelen daha fazla basın toplantısı düzenliyor olurduk. Tamamen farklı bir şey seçtik. En çok hedefe konulacak kişi olmayı kabul ettiği için Bećirović’e teşekkür ederiz. Burada birileri matematik hesabı yapıyor olsaydı, bugün bizler başka taraflarda olurduk.” dedi.

Farklı ideolojik görüşlere sahip olduklarını ancak Bosna-Hersek’i güçlendirmenin tek amaçları olduğunu da sözlerine ekledi. SDA’yı (Demokratik Eylem Partisi), DF (Demokratik Cephe) Partisi adayı Željko Komšić’in adaylığını desteklemeye çağırdı.

Bu içerik 21.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 119 kez okundu.