Bosna Hersek’te “Devlet Günü” törenlerle kutlandı

Resim
Bosna Hersek'in devlet olma yolunda temellerinin atıldığı gün olarak tarihe geçen "Devlet Günü" dolayısıyla ülkede törenler düzenlendi. Bosna Hersek, İkinci Dünya Savaşı sırasında Bosna-Hersek Anti-Faşist Devlet Ulusal Kurtuluş Konseyi’nin (ZAVNOBİH) 1943’te Mrkonjić Grad’da yaptığı toplantının anısına her yıl 25 Kasım’da Devlet Günü’nü kutluyor.
Anma töreni, Saraybosna yakınlarındaki Hum Tepe’sinde milli marşın söylenmesi ve ulusal bayrağın göndere çekilmesiyle başladı. Törene, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Željko Komšić ile konseyin Boşnak üyesi Denis Bećirović katıldı. Anma kapsamında çok sayıda resmi yetkili Saraybosna'daki Sönmeyen Ateş anıtının önünde çiçek bıraktı.
Denis Bećirović, törende yaptığı açıklamada, tüm Bosna Hersek vatandaşlarının bu büyük bayramla gurur duyması gerektiğini söyledi.
“Er ya da geç, geçmişimizde yaşanan bütün büyük olaylara saygı duyarak, tüm Bosna Hersek’te bu ülkeyi geleceğe doğru sağlam bir şekilde yönlendirebilecek yeni nesillerin ve politikacıların hâkim olması gerekiyor. Bosna Hersek'in yüzyıllardır süren bir devamlılığı var ve dini, milli ya da diğer mensubiyetlerimiz ne olursa olsun hepimiz bununla gurur duymalıyız.”

Bu içerik 25.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.