Bosna-Hersek Seçim Yasası’nda yapılacak değişikliklerle ilgili müzakerelerin ana diplomatik turu bugün başlıyor

Resim

Bosna-Hersek Parlamenterler Meclisi, Temsilciler Meclisi ve Halklar Meclisi üyeleri, Batı Balkanlar, Türkiye, Büyük Britanya temsilcileri ile Avrupa Dış İlişkiler Eylem Ofisi (EEAS) direktörü Angelina Eichorst ve son olarak ABD’nin seçim reformu konusunda özel temsilcisi Matthew Palmer bugün(Çarşamba) Saraybosna’da toplantı yapacaklar.

Bosna-Hersek Parlamenterler Meclisi binasında saat 09:00’da toplantı başlayacak. Toplantının ardından basın açıklaması beklenmektedir.

Palmer ve Eichorst, 25-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Bosna-Hersek’te kalacaklar.

Ortak ziyaret, Avrupa Birliği ve ABD’nin Bosna-Hersek’te devam eden diplomatik çabalarının bir parçası olup; ülkenin AB yolunda kararlı adımlar atması sürecine, ayrımcılığın ortadan kaldırmasına ve demokratik hakları güçlendirmek adına gereken anayasa ve seçim reformuna odaklanıyor.

Bosna-Hersek’teki AB İletişim Ofisi, ziyaretler arasında bölümler arası çalışma grubu üyelerinin, Bosna-Hersek Parlamenterler Meclisi’nin her iki kanadının ortak yönetim kurullarının, sivil toplum temsilcilerinin ve Bosna-Hersek’teki siyasi partilerin liderlerinin de olduğunu belirtti.

Palmer ve Eichorst, saat 14:00’da Avrupa Birliği Bosna-Hersek Delegasyonu binasında iktidar partilerinin temsilcileriyle bir araya gelecek. Sırp Cumhuriyeti Entitesi muhalefet temsilcileri ile saat 15:30’da görüşülecek. Bu görüşmelerden sonra, Perşembe ve Cuma günleri Neum’da seçim kanununda yapılacak değişikliklere dair Bosna-Hersek siyasi yetkilileriyle beraber bir dizi toplantı düzenlenecek.

Bu içerik 26.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 85 kez okundu.