Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez Türkiye’de

Resim
Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, iki yılda bir düzenlenen IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katılmak için Türkiye’ye geldi. Bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilecek olan fuar, 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.
Helez başkanlığındaki Bosna Hersek Savunma Bakanlığı ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile de bir görüşme gerçekleştirecek.
Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yapılacak olan toplantı Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez tarafından önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Görüşmede, dost ve ortak Türkiye'nin önemli bir rol üstlendiği Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinin geliştirilmesi, mevcut ve gelecekteki modernizasyonu üzerine yürütülen ortak çalışmalar da ele alınacak.
IDEF 2023, iki yılda bir düzenlenen askeri sanayinin önemli fuarlarından biridir. Bosna Hersek Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Ofisi, bu yıl dünyanın her yerinden binlerce katılımcının beklendiğini ve 400'den fazla farklı iş kolundan, askeri ve siyasi delegasyonun fuarı ziyaret edeceğini duyurdu.
 
Bu içerik 24.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 32 kez okundu.