Bosna-Hersek Radyo Televizyonu BHRT çalışanları protesto gerçekleştirdi: BHRT’nin çöküşüne sessiz kalmayacağız

Resim

Bosna-Hersek Radyo Televizyonu (BHRT) çalışanları 28 Mart Pazartesi günü Saraybosna’da maaşlarının uzun süredir ödenmemesini protesto etti. Gösteride bloke edilen banka hesapları nedeniyle medya kuruluşunun kapatılmakla karşı karşıya kaldığını söylediler.

BHRT’nin sağlık ve emeklilik sigortası primleri ve diğer vergiler de dahil olmak üzere yaklaşık 19,5 KM (10 milyon Euro) borcu bulunmaktadır.

Protesto, çalışanların Bosna-Hersek marşını okumasıyla başladı ve ardından “BHRT için mücadele, devlet için mücadeledir” mesajı verildi.

Protestoda, medya kuruluşunun kapatılmasının, maaşları geciktiği için zaten zor durumda olan 800’den fazla çalışanın varlığını da tehlikeye atacağı söylendi.

BHRT’nin bu feci durumda olmasının sebebini hükümetin kanunları uygulayamamasından kaynaklı olduğunu söyleyen, BHRT Çalışanları Bağımsız Sendikası Başkanı Damir Smital, yetkililere şöyle seslendi:

“Bosna-Hersek’in kamu hizmetlerinin başarısız olmasından ve bu finansal sorunu çözmek için rahat koltuklarınızdan parmağınızı dahi kımıldatamamaktan utanmıyor musunuz? Boş vaatlere ihtiyacımız yok. BHRT çalışanlarının acil ve somut adımlara ihtiyacı var.”

Bosnalı yönetmen Dino Mustafić, BHRT çalışanlarını destekleyerek “Bu medya kuruluşu üzerindeki siyasi baskı 20 yılı aşkın süredir devam ediyor“ dedi.

BHRT çalışanları, hesaplarındaki blokenin acilen kaldırılmasını ve RTV ücretinin daha etkin tahsil edilebilmesi için yasal düzenlemelerin değiştirilmesini talep etti.

Bu içerik 28.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 61 kez okundu.