Bosna Hersek muhalefet liderleri aralarında oluşan krizi çözmek için Konjic'te buluştu

Resim

Bosna Hersek’teki muhalefette yer alan sekiz siyasi parti lideri, ülkedeki mevcut siyasi durumu, hükümeti kurma sürecini ve söz konusu partiler arasında meydana gelen krizi görüşmek üzere Çarşamba günü Konjic şehrinde bir araya geldiler.
Klix.ba haber ajansının aktardığına göre, söz konusu toplantı sabah saatlerinde yapıldı. Toplantıya katılan siyasetçiler, NES Parti’nin başkanı Nermin Ogresevic’i ve BH Parti’nin başkanı Semir Efendic'i hükümetin kurulması konusunda birlikte hareket etmek için ikna etmeye çalıştılar.
Muhalefet arasındaki sorunun nedeni ise Bosna Sırpları lideri Dodik'in son günlerindeki söylemleridir. Bu iki partinin (NES ve BH) liderleri, Dodik ile müzakerelerin durdurulmasını talep ettiler. Son günlerde yaşanan bu anlaşmazlıklar, muhalefette yer alan sekiz partinin Hırvatların HDZ ve Sırpların SNSD partileri ile vardığı anlaşmayı sarsabilir. Ayrıca bu durum Bosna Hersek Bakanlar Konseyi’nin kurulmasını da durdurabilir.
Bosna Hersek'te hükümetin ne zaman ve ne şekilde kurulacağı kesin olmamakla beraber yeni yılda ülkedeki siyasi atmosfer yeniden karmaşık hale geldi.
 

 

Bu içerik 03.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 52 kez okundu.