Bosna-Hersek İslâm Birliği Riyaseti Yönetim Binası Saraybosna'da resmen açıldı

Resim
Bugün, İslâm Birliği Riyasetinin Bosna-Hersek'teki merkez yönetim binası, İslam Birliği yetkilileri, Bosna-Hersek devlet yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti temsilcileri, diğer ülkelerin diplomatik temsilcileri ve ülkemizin kamu ve kültür hayatına hizmet veren vakıf temsilcilerinin huzurunda resmî olarak açıldı.

Gazi Hüsrev Bey Vakfı arazisi üzerine inşa edilen yönetim binası, 5.000 metrekareden fazla alana, onlarca ofise, bir amfi tiyatroya, toplantı odalarına sahip olmanın yanında, Başçarşı’ya bakan güzel bir terası vardır.

Yönetim binasının açılış töreninde Reisu’l-ulema Hüseyin Efendi Kavazoviç, “Yönetim binası hayırseverlerin, barış, hoşgörü ve sevgi arayanların buluşacağı bir ev olacaktır. Burada misyonumuzu daha güçlü, daha organize ve çağa uygun bir şekilde belirleyebileceğimiz, inancın öğretilerini insanlara daha yakın kılmak için planlar ve stratejiler oluşturacağımız bir yer olacak.” diye belirti.

Yeni açılan binanın büyüklüğü ve anıtsallığı değil; iki halk ve iki dini topluluk arasında, yani Boşnak Müslümanlar ile Türkler arasındaki, Bosna-Hersek İslâm Birliği ile Türkiye Diyanet’i arasındaki sevgi ve dostluğu yansıttığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek, Ayvaz Dede’de dua ederken, Başçarşı’da ve Srebrenica’da tekbir alındığında Bosna-Hersek’teki Müslümanlar ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da güçlendiğini söyledi.

Erbaş, “Riyaset’in yönetim binası, birlikteliğimizin ve dostluğumuzun bir başka nişanesidir. Bu bina bu bölgede Boşnakların miras aldığı bir iffet, asalet örneğidir. Buranın, İslâm’ın barıştan yana bir din olmadığına dair yapılan propagandaları ısrarla reddedecek sağlam bir sembol olacağına inanıyorum. Bizler, insanlar arasında barış ve kardeşliği temsil eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz Allah’ın ‘Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibi olur’ emrine uyan insanlarız. Biz Peygamber’in ümmetiyiz ve Peygamberimiz kimsenin kimseye bir üstünlüğü olmadığını ifade etmiştir. Bütün milletlerin barış içerisinde yaşaması en büyük dileğimizdir. Bosna-Hersek’teki Müslümanlar bir arada yaşamanın nasıl mümkün olduğunun bir örneğidir.” dedi.

Bu içerik 28.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.