Bosna Hersek'in yeni Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Zlatko Lagumdzija: Bosna Hersek bir dizi etkinliğin başlatıcısı olacak

ResimBosna Hersek'in Birleşmiş Milletler nezdindeki yeni büyükelçisi Zlatko Lagumdzija, büyükelçilik pozisyonunda ne yapmak istediğinin yanı sıra, lobicilik ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Bosna Hersek'teki rolü hakkında konuştu.
Büyükelçi, gelecek ayın sonunda New York'taki BM genel merkezine gitmeyi ve bir an önce çalışmaya başlamayı umuyor. TVSA'ya verdiği röportajda Bosna Hersek'in BM'de sürdürülebilir kalkınma ve jeopolitik zorluklar üzerine bir dizi etkinliğin başlatıcısı olacağını duyurdu.
Lagumdzija, "BM'nin Bosna Hersek’te olabildiğince fazla yer alması lazım. Bosna Hersek'te çeşitli projelerde yer alan 800 kadar BM personeli var. Bu potansiyeli daha iyi kullanmamız lazım" dedi.
Lagumdzija ayrıca, "önemli noktalardan biri, lobicilik konusunda tamamen yeni bir strateji sergilenmesi gerektiğidir. Bunu tamamen ihmal ettik ve bireylere bıraktık. En büyük lobicilerimiz milli futbolcu Edin Dzeko ve milli basketbolcu Dzanan Musa’dır. Batı dünyasında HDZ partisinin başarılı bir şekilde lobi yaptığını gördük" dedi.

Bu içerik 23.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 28 kez okundu.