Bosna-Hersek’in Sırp Cumhuriyeti Entitesi’ndeki muhalefet 2 Kasım gecesi Banja Luka’daki Sırp Cumhuriyeti Radyo ve Televizyonu önünde protesto tertip edecek

ResimSırp Cumhuriyeti Entitesi’ndeki muhalefet partileri 2 Kasım akşamı saat 18:00’da Banja Luka’daki Sırp Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon binası önünde yeni protestolar tertip edecek. Seçimlerin vahşice çalındığına inandıklarını göz önünde bulundurarak, tam bir ittifak içerisinde olduklarını ve Sırp Cumhuriyeti Başkanlığı’nın savunulmasından vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

PDP Başkan Yardımcısı ve muhalefetin Sırp Cumhuriyeti Entite Başkanı adayı olan Jelena Trivić, protestolar için binlerce nedenleri olduğunu, ancak bunun dışında farklı şekillerde de mücadele edeceklerini söyledi.

Trivić, “Talebimiz Merkez Seçim Komisyonu’na ve Bosna-Hersek Mahkemesi Temyiz Konseyi’ne yapılan itirazların yanında önceki toplantılarımızda dile getirdiğimiz isteklerimizdir. Yargının işi seçim hırsızlığına bulaşanları yargılamasıdır. Çok sayıda kanıt var, ancak tek bir girişim bile yok. Buna sessiz kalmayacağız. Temyiz kurulu ne karar verirse versin, “Eşeğin kurt tarafından yenilmesini” kimse kabul etmeyecek.” dedi.

Trivić, protestoların özellikle Radyo ve Televizyon binası önünde yapıldığına dikkat çekerek, iktidardaki yapıların Radyo ve Televizyon çalışmaları üzerindeki etkisine de değindi. Sırp Cumhuriyeti Entitesi Radyo ve Televizyonu’nda haberlerin objektif bir şekilde yapılması ve rejimden farklı düşünen tüm insanları etiketlemeyi bırakmaları konusunda resmi girişimde bulunmaya devam edeceğini söyledi.

Trivić, “Sırp Cumhuriyeti Entitesi Radyo ve Televizyonu hepimizin evi. Tüm vatandaşların evi olmalı. Biz de vatandaşların bir kısmını temsil ediyoruz. Bizi etiketleyemezsiniz. İnanın bana, benim Radyo ve Televizyon’un etiketleriyle bir sorunum yok. Bizimle benzer düşünceye sahip tüm vatandaşları etiketliyorsunuz” dedi.

Bu içerik 02.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 52 kez okundu.