Bosna-Hersek’in Sırp Cumhuriyeti Entitesi Başkanı Milorad Dodik, Vladimir Putin’e Sırp Cumhuriyeti Nişanı ödülü verdi

Resim

Bosna-Hersek, Sırp Cumhuriyeti Entitesi Başkanı Milorad Dodik bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Vatanperver tutumu ve Sırp Cumhuriyetine yönelik sevgisi” nedeniyle Sırp Cumhuriyeti Nişanı ödülü verdi.
Milorad Dodik, bugün Banja Luka’da düzenlenen nişan töreninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i onore etti.
Dodik, “Putin, Sırp Cumhuriyeti ile Rusya arasındaki işbirliğini, siyasi ve dostane ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmekle kendini sorumluluk sahibi hissetmiştir. Karşılıklı siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkiler ile ekonomik büyüme ve kalkınmaya yönelik katkıda bulunmaya yönelik kamu faaliyetleri alanında genel olarak başarılıdır.” dedi.
Nişan, Putin’e daha sonra Dodik ile Putin arasındaki ilk görüşmede takdim edilecek.
Putin’in “Vatanperver tutumu ve Sırp Cumhuriyetine yönelik sevgisinin” bunda etkili olduğu belirtildi.
Dodik’in, geçen yılın Şubat ayında Ukrayna’ya yönelik açıkça sergilenen saldırganlığının ardından Rusya Federasyonu Başkanıyla bağlarını sürdüren birkaç siyasetçiden biri olduğu hatırlatılmalıdır.
Dodik’in iddialarına göre, Putin ve kendisi düzenli olarak telefonda görüşüyor. Son yüz yüze görüşme ise geçen yılın Eylül ayında Kremlin’de gerçekleşti. Bu süreçte Bosna-Hersek ile Rusya Milli futbol takımları arasında oynanacak hazırlık karşılaşmasının detayları üzerinde anlaşmaya varıldı ancak kamuoyunun yoğun baskıları sonucunda bu girişim bir türlü gerçekleştirilemedi.
Dodik ve partisi hâlâ Bosna-Hersek’teki politik süreçlerin çoğunu kontrol eden siyasi bir faktör olarak durmaktadır. SNSD partisi liderinin bu eylemleri, Bosna-Hersek’teki uluslararası toplum temsilcileri tarafından düzenli olarak kınansa da somut yaptırımlar aşamasına geçilmiyor.

Bu içerik 08.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 42 kez okundu.