Bosna Hersek ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında vizelerin kaldırılmasına ilişkin anlaşma imzalandı

Resim
Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Reem Al Hashimi, vizelerin kaldırılmasına ilişkin anlaşma imzaladı.
Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından, bu tarihi olayın ülkelerin arasında karşılıklı anlayışın geliştirilmesine, turizmin geliştirilmesine, kültürel alışverişe ve ekonomik işbirliğine katkı sunacağını duyurdu.
Söz konusu bakanlığın resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada karşılıklı refah ve dostlukla dolu bir geleceği sabırsızlıkla beklendiği vurgulandı. Anlaşma imzalandıktan 30 gün sonra yürürlüğe girecek.
Bakan Konaković, "Birleşik Arap Emirlikleri'nin Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Reem Al Hashimi ile Bosna Hersek vatandaşlarına yönelik vizelerin kaldırılmasına ilişkin bir anlaşma imzaladık. Anlaşma, imza tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girecek. 7 Aralık tarihinden itibaren bu güzel ülkeye idari prosedürler olmaksızın seyahat edebileceğiz" dedi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin vatandaşları, 19 Ocak 2015 tarihli Bosna Hersek Bakanlar Konseyi kararıyla Bosna Hersek'e seyahatlerde vize alma zorunluluğundan muaf tutulmuştu.

 

Bu içerik 06.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.