Bosna Hersek Federasyonu’nun yeni hükümeti 51 kabul, 1 çekimser ve 2 ret oyu ile onaylandı

ResimBosna Hersek Federasyonu Parlamentosu Temsilciler Meclisi, birkaç saatlik süren görüşmenin ardından Bosna Hersek Federasyonu’nun yeni hükümetinin kurulması için oy kullandı.
Temsilciler Meclisi, yeni hükümetin atanmasını 51 lehte, 1 çekimser ve 2 aleyhte oyla onayladı. Nermin Nikšić Bosna Hersek Federasyonu'nun yeni Başbakanı olurken yardımcıları ise Maliye Bakanı Toni Kraljević (HDZ BİH) ve Kalkınma, Girişimcilik ve Zanaat Bakanı Vojin Mijatović (SDP) oldu. Diğer bakanlar ise; İçişleri Bakanı Ramo Isak; Enerji, Madencilik ve Sanayi Bakanı Vedran Lakić (SDP); Kültür ve Spor Bakanı Sanja Vlaisavljević (HDZ BiH); Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Andrijana Katić (HDZ BİH); Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Adnan Delić (NIP); Eğitim ve Bilim Bakanı Jasna Duraković (SDP); Ticaret Bakanı Amir Hasičević oldu.
Yeni hükümetin kurulmasından önce, uluslararası toplumun Bosna Hersek'teki yüksek temsilcisi Christian Schmidt'in kararlarından dolayı memnuniyetsizliklerini dile getiren vatandaşlar, Bosna Hersek Federasyonu Parlamento binası önünde protesto gösterileri düzenlendi.
Oturumu terk eden Demokratik Hareket Partisi (SDA) ve Demokratik Cephe (DF) temsilcileri de bina önünde vatandaşların protestosuna katıldı.

Bu içerik 28.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 32 kez okundu.