Bosna Hersek Federasyon Entitesi başkanı ve başkan yardımcıları seçimi için olağanüstü bir oturum düzenlenecek

Resim
Bosna Hersek Federasyon Entitesi Parlamento Temsilciler Meclisi'nin bugün (28.02) saat 12.00'da, entite (FBiH entitesi) başkanı ve iki başkan yardımcısının seçilmesine ilişkin olağanüstü bir oturum planlanmaktadır.

Mevcut olan Bosna Hersek Federasyon entitesi yönetimi Refik Lendo (SDA Partisi), Lidija Bradara (HDZ Partisi) ve Igor Stojanović'ten (SDP Partisi) oluşmaktadır. Entite Parlamento üyeleri, FBiH entitesi başkanı ve başkanı yardımcıları söz konusu üç kişi arasından bir seçim yapacaklardır.

Ulusal haber ajanlarına konuşan Lendo, “ne ben ne de SDA Partisi herhangi bir şart koymuyoruz. SDP, HDZ ve diğer partilerle birlikte entite hükümetinin bir parçası olması, belirli bakanlıkları temsil edecek ve bakanlıklara en iyi kişilerin seçilmesi için ciddi bir şekilde çalışmaktayız’’ dedi. Lendo ayrıca, Boşnakların Entite Halk Meclisi'ndeki temsilcisi ve SDA üyesi olarak herhangi bir şart koymadım. Bu nedenle, imza atma ve Entite Hükümeti'nin seçimine katılımım konusunda herhangi bir değişiklik yok" diyerek sözlerine ekledi.

Bosna Hersek Federasyon entitesi hükümetini oluşturmak için entite yönetimde yer alan üç üyenin de (cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcıları) imzası gerekiyor, bu da her birinin entitedeki yürütme erkinin oluşumunu ve diğer kararları almasını engelleyebileceği anlamına gelmektedir.

Bu içerik 28.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 33 kez okundu.