Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konaković: AB eski politikasından vazgeçiyor

Resim

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković, Avrupa Birliği, Balkanların batısında yer alan ülkeler konusunda eski politikasından vazgeçtiğini belirtti. Konaković, eskiden bu ülkeler haklarını AB üyesi olduğunda kazanırlardı, artık bu ülkeler AB'nin sağladığı para ve yatırımlarla üyelik öncesinde bile somut olarak destek göreceklerini belirtti.
Bakan Konaković, bu tür bilgileri Berlin Süreci toplantısı kapsamında kaldığı Tiran’da öğrendiğini söyledi. Konaković Tiran'da AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi ve diğer Avrupalı ​​yetkililerle bir araya geldi.
Bakan Konaković'e göre, bu yenilikler birçok AB fonunu ve AB ortak pazarını kapsıyor. Konaković'in belirttiğine göre, bu durum bölgedeki şirketlere AB pazarına girme fırsatı sunmanın yanı sıra, yatırımcılara Balkanların batı kısımlarını AB'nin ayrılmaz bir pazarı olarak görme fırsatı da veriyor. Son olarak Bakan Konaković bunu, bireysel hibeler, fonlar ve diğer mali fırsatlara ilişkin kesin rakam ve miktarlarla birlikte 10 Kasım'a kadar yayınlanması gereken AB'nin resmi tutumu olarak anlayabiliriz dedi.

Bu içerik 06.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.