Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković, AB yetkilileriyle bir dizi görüşme yaptı

Resim
Dışişleri Bakanı Konaković, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu temsilcileriyle toplantılar düzenlendi. Ayrıca, Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Parlamentosu ve Konsey'e tebliğ olarak hazırlayacağı genişleme paketinin nihai hale getirilmesinden önce Bosna Hersek'in ilerleme raporunun sunulması konusunda da mutabakata varıldı. Ayrıca, katılım müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin bir kararın kabul edilmesi yoluyla Bosna Hersek'in AB yolunda daha fazla ilerleme kaydetmesine yönelik AB kararının desteklenmesine de karar verildi.
Avrupa Parlamentosu'nun Strazburg'daki genel kurul toplantısının oturum aralarında, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković ile Avrupa Parlamentosu üyeleri, Avrupa Parlamentosu Bosna Hersek Delegasyonu Başkanı Romeo Franz ve Avrupa Parlamentosu'nun Dışişleri Komitesi'nde yer alan, koordinatör Reinhard Butikofer bir araya geldi.
Konaković, temsilcilere Avrupa entegrasyonu sürecinde Bosna Hersek'e verdikleri güçlü destekten dolayı teşekkür etti. Geçtiğimiz aylarda Bosna Hersek'in Avrupa entegrasyonu sürecinde kaydettiği ilerleme hakkında, yakın zamanda kabul edilen beş yasaya özellikle vurgu yaparak bilgi verdi.

Bu içerik 11.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.