Bosna-Hersek Cumhuriyeti Ordusunun 30. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Resim

Bosna Hersek Cumhuriyeti Ordusunun (ARBİH) 30. kuruluş yıl dönümü bugün Saraybosna’nın Rajlovac Kışlası’nda törenle kutlandı.

Törene, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Šefik Džaferović, konseyin Hırvat üyesi Željko Komšić ve Savunma Bakanı Sifet Podžić in yanı sıra çok sayıda sivil ve üst düzey askeri personel katıldı.

Džaferović, törenin ardından ARBİH’in geleneğini miras alan Bosna Hersek 2. Korucu Alayı’na böyle bir onurlu tören düzenlediğinden dolayı teşekkür etti ve bu günün son derece önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek kendilerine tebriklerini sundu.

Džaferović, yaptığı açıklamada Dayton Barış Anlaşması’ndan sonra Bosna Hersek’in çok sayıda reform üzerinde 27 yıldır yoğun bir şekilde çalıştığını hatırlatarak, “Savunma reformu ülkemizde uygulanan en başarılı reformlardan biridir ve Silahlı Kuvvetleri daha da güçlendirmeye devam etmeliyiz. Bosna Hersek’teki diğer bütün kurumları da aynı şekilde güçlendirmeli,  Avrupa ve NATO yolumuzdan ilerlemeye devam etmeliyiz.” dedi.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Željko Komšić de, Rajlovac’ta ARBİH Ordusunun 30. yıldönümü kutlamalarına katılmasının yanı sıra sosyal medya aracılığıyla da tebriklerini gönderdi:

“Bosna Hersek Cumhuriyeti Ordusunun tüm üyelerinin 15 Nisan ARBİH günü kutlu olsun. ARBİH, Bosna Savaşı’nın (1992-1995) tek anti-faşist silahlı gücüydü. Savaşta hayatını kaybeden silah arkadaşlarımızın ruhları şad olsun. Vatanımızın bekası için onlara bir şükran borçluyuz.”

Bu içerik 15.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 275 kez okundu.