Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleri Amerikalı yetkililer Mara Karlin ve Derek Chollet ile görüştü

ResimBosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleri Denis Becirovic, Zeljko Komsic ve Zeljka Cvijanovic 1 Şubat tarihinde ABD'de çeşitli toplantılarda yer aldılar. Cumhurbaşkanlığı üyeleri, Savunmadan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Mara Karlin ve Dışişleri Bakanının Dışişlerinden Sorumlu Kıdemli Danışmanı Derek Chollet ile ayrı ayrı görüşmeler yaptılar.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleri, Savunmadan Sorumlu Devlet Müsteşar Yardımcısı ile yaptıkları görüşmede, Bosna Hersek'teki güvenlik durumu ve ilgili diğer konular hakkında bilgi verdiler.

Bu vesileyle, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleri, güvenlik alanında işbirliği de dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri ile ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesine olan bağlılıklarını ifade ettiler.

Dışişleri Bakanı Kıdemli Danışmanı Derek Chollet ile yapılan görüşmede, küresel durum ışığında Bosna Hersek ve bölgedeki mevcut siyasi durum ele alındı.

Ayrıca Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan duyuruda, sosyo-ekonomik güçlüklerle olabildiğince etkili bir şekilde başa çıkılabilmesi için seçim sonuçlarının zamanında uygulanmasının öneminin toplantıda vurgulandığı bildirildi.
 
Bu içerik 01.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 37 kez okundu.