Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleri 15 Mart’ta Brüksel'de Bosna Hersek konulu toplantıda yer alacaklar

Resim

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri Zeljko Komsic, Sefik Dzaferovic ve Milorad Dodik bugün (15 Mart) Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi üyeleriyle birlikte bir toplantı yapacaklar.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Milorad Dodik'in kabinesi, Cumhurbaşkanlığının Sırp üyesinin bu görüşmelere katılacağını doğruladı.

Bosna Hersek'teki duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak toplantıda, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı'nın tüm üyelerinin yanı sıra Bosna Hersek Parlamentosunun Halk Meclisi Başkanı ve Bosna’daki Hırvatların en büyük partisi başkanı Dragan Covic'e de davetiye gönderildi. Toplantının 14.45-16.45 saatleri arasında sürmesi planlanıyor. Yerli ve yabancı medyada daha önce belirtildiği gibi, bu oturum, Bosna Hersek'in önemli konulardan biri olduğu Komite'nin iki günlük toplantısının bir parçası olacaktır. Brüksel'de bugün yapılacak toplantıda ele alınabilecek konulardan bazıları, Bosna Hersek'teki güvenlik durumu, seçim yasası reformu ve bu yılın Ekim ayında yapılması planlanan genel seçimlerdir.

Bu içerik 15.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 75 kez okundu.