Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü

Resim
Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleri Denis Bećirović, Željko Komšić ve Željka Cvijanović 02.03.2024 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Antalya’da görüşme gerçekleştirdi.
Toplantı vesilesiyle Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Denis Bećirović şunları söyledi: “Bugün (02.03.2024) Antalya’da Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı’ndaki meslektaşlarımla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dostane ve çok anlamlı bir görüşme gerçekleştirdim. Sohbetin başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıcak misafirperverliğinden ve Bosna Hersek devletine gösterdiği saygıdan dolayı şükranlarımı sundum. Toplantıda Bosna Hersek'in Türkiye Cumhuriyeti ile siyasi, ekonomik ve diğer bağlarını derinleştirmeye devam etmesinin çok önemli olduğunu söyledim. Bosna Hersek devletine yaptığı yardımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saygılarımı sundum. Ülkemizin bir an önce NATO ittifakına katılmasının ve bu ittifakta Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yer almasının önemli olduğunu özellikle vurguladım. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, özellikle barış ve istikrarın pekiştirilmesi, ekonomik projeler ve Bosna Hersek'in işlevsel ve verimli olması gereken devlet kurumlarının güçlendirilmesi konusunda çalışmamız gerektiğine dair sözleri, tüm Bosna Hersek vatandaşları ve halkları için cesaret vericidir. Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı'nın bir üyesi olarak, Bosna Hersek ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki çok yönlü ve dostane işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da güçlü ve daha iyi hale gelmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Bosna Hersek'in birlik, huzur ve istikrarının korunması ve iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin bu konularda kararlı, samimi ve yapıcı katkılarının artarak süreceğini ifade etti.
 
Bu içerik 03.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 49 kez okundu.