Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Milorad Dodik ve Putin, St. Petersburg’da bir araya geldi

ResimBosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Milorad Dodik ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında St. Petersburg’da bir görüşme yapıldı.

Dodik, Sırp Cumhuriyeti Entitesi Radyo ve Televizyonu’na Putin ile yapılan görüşmenin karşılıklı anlayış ve açıklıkla dolu geçtiğini, Rusya ile Dayton Anlaşması’nın garantörü olarak başta siyasi olmak üzere çeşitli konuların konuşulduğunu söyledi.

Dodik, Putin’i, Bosna-Hersek’teki Yüksek Temsilci Christian Schmidt’in kendisine takdim edildiği fakat BM Güvenlik Konseyi’nden bu konuda bir karar çıkmadığı konusunda bilgilendirdi.

Dodik, önemli altyapı konularının da tartışıldığını ve Sırp Cumhuriyeti Entitesi’nde bir doğalgaz boru hattı ile biri Prijedor diğeri de Banja Luka yakınlarında olmak üzere iki elektrik santralinin inşa edilme kararının da onaylandığını söyledi.

Kendisi de dâhil olmak üzere Sırp Cumhuriyeti Entitesi’nden bazı insanlara yaptırım uygulanması konusunda Rus Cumhurbaşkanını bilgilendirdiğini de belirtti.

Dodik, Putin’in kendisini Eylül ayında projelerin hayata geçirilmesinin konuşulacağı yeni bir toplantıya davet ettiğini söyledi.

Dodik, “Rusya, BM Güvenlik Konseyi’nde karar almada önemli bir aktör olmaya devam ediyor.” dedi.

Bu içerik 18.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.