Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Milorad Dodik, Bosna-Hersek’in Ukrayna konusunda tutumunu değiştirmesini ve Kırım platformuna katılmamasını talep etti

Resim

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Milorad Dodik’in, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi dönem başkanı Şefik Caferoviç’in Kırım Platformu konferansına katılmasına itirazının reddedildiği Cumhurbaşkanlığı olağanüstü oturumu bugün yapıldı.
Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Makamı, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan Kırım Platformu konferansına katılması için bir davet mektubu almıştı.
Caferoviç, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Başkanı sıfatıyla daveti kabul ettikten sonra, Dodik olağanüstü oturum talep etti ve Caferoviç’in konferansa katılmaması gerektiğini bildirdi. Ancak Caferoviç’in kendisinin ve diğer üye Željko Komšić'in oylarıyla bu istek reddedildi.
Buna ek olarak Dodik, Bosna-Hersek'in Ukrayna'ya yönelik saldırganlığa karşı tarafsız bir tavır alması gerektiği yönünde öneride bulundu ve bu teklif de Bosna-Hersek'in bu konuda resmi duruşunda herhangi bir değişiklik olamayacağı gerekçesiyle reddedildi.
Kırım Platformu, tüm AB ve NATO üyeleri de dahil olmak üzere çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katıldığı ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı yasadığı ilhakını geçersiz kılma amacıyla başlatılan diplomatik bir girişimdir.

Bu içerik 22.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 46 kez okundu.