Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Dönem Başkanı Željka Cvijanović: Balkan Zirvesinin genel değerlendirmesi, Batı Balkanlar olmadan AB’nin de olamayacağı yönündedir

ResimBosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Dönem Başkanı ve Sırp üye Željka Cvijanović, bugün Tiran'da yapılan zirveye dair Batı Balkanlar olmadan AB'nin var olamayacağı şeklinde değerlendirmede bulundu.

Cvijanović ayrıca Avrupa’nın belirsizliklerle dolu olan perspektifinden çıkarak, somut bir şeyler yapılması gerektiği yönünde değerlendirmede bulundu.

Cvijanović, “Bu somut adımlardan biri tam olarak önümüzde duruyor. Bu da Bosna-Hersek’in adaylık statüsü için gerçekten yeşil ışık yakılmasıdır.” dedi.

Batı Balkanlar’a şimdiye kadar olduğundan daha gerçekçi bir şekilde yaklaşılmasına yönelik kararlılığı teşvik ettiklerini vurguladı.

Yaptığı açıklamada, AB’nin belki de tüm Batı Balkanlar’a yönelik bir haksızlık oluştuğunu söylemelerinden memnuniyet duyduklarını ve bu haksızlık konusunda Bosna-Hersek için birden çok kez bahsettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu içerik 06.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 37 kez okundu.