Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Denis Bećirović’in ülke içerisindeki ilk ziyareti: Srebrenica Soykırımı kurbanlarına saygısını sundu

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Üyesi Denis Bećirović, bugün Srebrenica Anneleri ve Anıt Merkezi Müdürü Emir Suljagić ile birlikte Srebrenica Anıt Merkezini ziyaret ederek çelenk koydu ve soykırım kurbanları için saygı duruşunda bulundu.
Resim
Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, “Bosna-Hersek’teki ilk resmî ziyaretimin Potočari'deki Anıt Merkezine olmasından ötürü hiç çekince duymadım. Her şeyden önce, bir vatandaş olarak ve şimdi de ülkenin Cumhurbaşkanlığının bir üyesi olarak soykırım kurbanlarını anmayı bir görev adlediyorum.“ dedi.

Cumhurbaşkanı, Srebrenica Anneleri ile yaptığı açık görüşmede toplumda karşılaştıkları sorunları dinledi. Srebrenica Anneleri, kendisine şimdiye kadarki destekleri ve Bosna-Hersek'teki ilk ziyaretini Srebrenica'ya yapma girişimi için teşekkürlerini belirttiler. Cumhurbaşkanlığı üyesine temel mesajlarını ilettiler: Adalet ve hakikat istiyoruz!

Srebrenica Anneleri ile yaptığı görüşmede Bećirović, Boşnaklara karşı işlenen soykırımla ilgili gerçeği kimsenin ahlaki veya başka bir gerekçe ile inkar etme hakkına sahip olmadığını ve Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi olarak kendisinin bu konuda herhangi bir tartışma içerisinde bulunmayacağını söyledi. Uluslararası ve yerel mahkemelerin kararlarına saygı gösterilmelidir.

Emir Suljagić ile yaptığı görüşmede, Anıt Merkezi’nin kapasitesine uygun olarak kendisinin koşulsuz destek sağlayabileceğini belirtti. Anıt Merkezi’nin Bosna-Hersek Devleti için büyük önemine işaret ederek, bu rolün hükümetin diğer kademeleri tarafından da tanınması gerektiğini vurguladı. Bu kurumun gelişmesi ve kabul görmesinde elde ettiği başarılı sonuçlar için Anıt Merkezi müdürüne teşekkür etti.

Bu içerik 19.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.