Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Caferoviç, Amerikan Başkanı Biden ile resepsiyonda bir araya geldi

Resim
Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joseph Biden’in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumu arasında ortak ve dost ülkeler için düzenlediği geleneksel resepsiyona katıldı.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden yapılan açıklamaya göre, resepsiyondaki görüşmede Caferoviç, Amerika Birleşik Devletleri ile Başkanının samimi dostları ve adanmış ortakları olarak Bosna-Hersek’e on yıllardır sağladıkları destek için Biden’a teşekkür etti.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 77. oturumunun genel konuşmasına da katıldı.

Genel kurulda yaptığı konuşmada Caferoviç, Bosna-Hersek’in dış politika hedeflerinin Avrupa Birliği ve NATO üyeliğinin yanı sıra bölgesel işbirlikleri olduğunu söyledi. Başkan, Bosna-Hersek’in komşularıyla takdir, saygı ve karşılıklılık ilkesiyle iyi ilişkiler kurmak istediklerini vurguladı.

Kaynak: https://bhrt.ba/d%C5%BEaferovi%C4%87-na-prijemu-kod-ameri%C4%8Dkog-predsjednika-bidena (Erişim tarihi, 24.09.2022)

Bu içerik 23.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 88 kez okundu.