Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Başkanı Denis Becirovic ve Belçika Kralı Philip bir araya geldi

Resim
Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Başkanı Denis Becirovic, Belçika Kralı Philip'le Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da görüştü. Bosna Hersek devlet başkanı Becirovic ve Belçika Krallığı’nın Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Kral Philip’in görüşmeleri sırasında Bosna Hersek’i ve Belçika’yı ilgilendiren birçok konu tartışıldı.
Uzun ve dostane sohbette Denis Becirovic, Belçika ve Bosna Hersek'in çok iyi seviyede olan ikili dostluk ilişkilerinin yanı sıra, diplomatik ilişkilerinin 30. yılının kutlandığı bir yılda, iki ülkeyi karşılıklı olarak ilgilendiren bir dizi önemli konunun tartışıldığını ifade etti.
Kral Philip, Becirovic'in kendisini ayrıntılı olarak bilgilendirdiği Avrupa-Atlantik Entegrasyonu (NATO) yolunda Bosna Hersek’teki mevcut sosyo-politik duruma ilgi gösterdi.
Bosna Hersek'in, yakın dönemden Orta Çağ’a kadar uzanan kraliyet dönemine ilişkin tarihsel perspektifine değinen Becirovic, Belçika hükümdarının özel ilgisini çeken, tarihteki bazı ilginç ayrıntılardan bahsetti. Aynı zamanda Kral Philip'i tekrar Bosna Hersek'i ziyaret etmeye davet etti.

Bu içerik 26.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 11 kez okundu.