Bosna Hersek Bakanlar Kurulu ve Hırvatistan Cumhuriyeti Hükûmeti ortak toplantı düzenleyecek

Resim

Bosna Hersek Bakanlar Kurulu ve Hırvatistan Cumhuriyeti Hükûmeti 20 Haziran Salı günü Zagreb'de ortak bir toplantı yapacak.
Bosna Hersek-Hırvatistan sınırında yer alan Čerkezovac yerleşkesinde nükleer ve radyoaktif atıkların bertaraf edilmesi sorununun tartışılan konulardan biri olup olmayacağı konusunda bakanların anlaşamamasının ardından Salı günkü toplantının düzenlenmesi tartışmalı hale geldi.
Hırvatistan Hükûmeti, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu ile ortak toplantının gündeminde bir atık tesisi inşaatı ve eski Yugoslavya ardılı konusuna ilişkin konuların yer almamasını talep etti. Hırvatistan Hükûmeti ayrıca son olan ''Diğer'' maddesi altında görüşmeyi teklif ettiler ancak Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Staša Košarac bunun o şekilde yapılamayacağını, ayrı bir madde olması gerektiğini söyledi.
 
 
Bosna Hersek Bakanlar Konseyi ve Hırvatistan Cumhuriyeti Hükümeti’nin ortak toplantısının gündeminde Bosna Hersek ve Hırvatistan'ı ortak ilgilendiren bir dizi karar yer aldı. Bosna Hersek Bakanlar Kurulu'nun önerisi sekiz alanı görüşmek oldu. Bunlar: Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde Bosna Hersek'e yönelik işbirliği ve yardım ile sınır ötesi ve kalkınma işbirliği; Savunma, finans, tarım, mekânsal planlama; Dış politika; Altyapı projeleri; Sınır yönetimi, göç ve sivil koruma; Çevre Koruma; Bilim, eğitim, kültür ve spor ve çalışma, sosyal koruma, sağlık ve gençlik.
 
Bu içerik 20.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 28 kez okundu.