Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Bosna-Hersek'e yönelik düzensiz göç konusunda görüş alışverişinde bulunacak

Resim

Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu, bugünkü oturumunda Bosna-Hersek’te 2023 yılında yaşanan düzensiz göçe ilişkin bilgileri ele alacak.

2024-2029 dönemi için Bosna-Hersek’te Entegre Sınır Yönetimi Stratejisinin uygulanmasına yönelik önerilen strateji ve eylem planı ile Bosna-Hersek’te Entegre Sınır Yönetimi Stratejisinin Uygulanmasına İlişkin Eylem Planı’nın 2023 yılı raporu gündeme dahil edildi.

Bosna-Hersek sınırı için Devlet Komisyonu kurulmasına ilişkin karar teklifinin de görüşülmesi planlanıyor.

2024 yılı istihbarat ve güvenlik politikası platformunun da bakanların önünde olması beklenmektedir.

Gündemde diğer bazı hususların yanı sıra, 1 Ocak - 31 Aralık 2023 dönemi için Bosna-Hersek mevzuatını Avrupa Birliği müktesebatıyla uyumlu hale getirme prosedürüne ilişkin kararın uygulanmasına dair raporlar da yer alması beklenmektedir.

Görevden alınan personele dair “Perspektif” programının uygulanmasına ve 2023 yılında Bosna-Hersek Savunma Bakanlığı ve Bosna-Hersek Silahlı kuvvetlerinde ruh sağlığının korunması ve psikososyal yardıma ilişkin “Önleyici” projenin uygulanmasına ilişkin raporların değerlendirilmesi planlanmaktadır.

İkinci tur oylamada bakanların, NATO’nun Bosna-Hersek ile işbirliği komisyonu kurulmasına ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair kararın teklifi hakkında da görüşlerini açıklaması beklenmektedir.

Kaynak: https://n1info.ba/vijesti/vijece-ministara-bih-danas-o-stanju-u-oblasti-migracija-u-bih/ (Erişim tarihi, 04.04.2024)

Bu içerik 04.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.