Bosna Hersek, Şehitler Günü münasebetiyle şehitlerini anıyor

Resim

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü düzenlenen Şehitler Günü münasebetiyle Kovači Şehitliği'nde merkezi tören ve dini program yapıldı. Kovači Şehitliği'nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Dönem Başkanı Šefik Džaferović, SDA Başkanı ve Bosna Hersek Parlamenter Halk Meclisi Başkan Yardımcısı Bakir Izetbegović, reisu-l-ulema Husein Efendi Kavazović liderliğindeki Bosna Hersek’teki imamlar ve İslam Cemaati temsilcileri, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan generaller ile birlikte Bosna Hersek Savunma Bakanı Sifet Podžić katıldı.
Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Dönem Başkanı Šefik Džaferović, “Şehitlerimizi her zaman hatırlayacağız ve bugün yaşadığımız Bosna Hersek devletinin özgürlüğü için canlarını verdiklerinden dolayı sonsuza kadar onlara minnettar olacağız. Hatırlayacağız zira hatırlanmayan şeylerin unutulma riski, unutulan şeylerin de tekrarlanma riski vardır. Bosna Hersek’in müdafaası için ortaya koyduğumuz şerefli mücadele, tüm dünya için büyük bir mesajdır” dedi.
Bakir Izetbegović ise Bosna Hersek’in özgürlüğü için canlarını feda eden şehitlere karşı borçlu olduklarını dile getirdi. Izetbegović, onların egemen bir Bosna Hersek için vermiş oldukları mücadeleyi devam ettirmenin gerekliliğine vurgu yaparak şehitlerin geride kalan yakınlarına sahip çıkmanın en önemli görevlerden biri olduğuna dikkat çekti.
Bosna Hersek’te 1992-1995 yıllarında yaşanan savaşta, ülkelerinin bağımsızlığı için canlarını feda eden binlerce şehit, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Şehitler Günü kapsamında dualarla anılmaktadır.

Bu içerik 03.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 68 kez okundu.