Bosna Hersek, göç idaresinin geçiş sürecine hazır

Resim
Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Nenad Nešić ve Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanı Sevlid Hurtić, Salı günü Saraybosna'da Avrupa Birliği’nin Bosna Hersek Delegasyonu başkanı ve Avrupa Birliği'nin Bosna Hersek’teki özel temsilcisi Johann Sattler ile bir araya gelerek, göç idaresinin yerel yönetimlere devredilmesine yönelik hazırlanan plan hakkında görüştüler.
Görüşmenin ardından, Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Nenad Nešić göçmen sorununun sadece Bosna Hersek’i değil, Avrupa Birliği’ndeki diğer ülkeleri de etkileyen bir sorun olduğunu ifade etti. Nenad Nešić ayrıca, bu durumun Avrupa Birliği’nin kolektif güvenliğinin bir parçası olduğunu belirterek, kendisi için en önemli şeyin Bosna Hersek vatandaşlarının güvenliği olduğunu, Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı'nın göçmen hareketlerinin kontrol altında tutulması için tüm polis teşkilatlarına yardım sağlayacağını da sözlerine ekledi.
Bosna Hersek’in Avrupa Birliği’ne üyeliği ile ilgili olarak ise Nešić; “Daha fazla beklemek istemiyoruz. AB'ye tam üye olmak istiyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Toplum olarak yeterince gelişmiş olduğumuzu, umarım AB'deki ortaklarımız anlayacaktır” dedi.
Bosna Hersek’in İnsan Hakları ve Mültecilerden Sorumlu Bakanı Sevlid Hurtić ise, bakanlığın Bosna Hersek'e gelen göçmenlere insani yardım için 500.000 KM bütçe fonu talep etmeyi planladığını ifade etti.
 
Bu içerik 19.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 37 kez okundu.